tisdag 4 september 2018

ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL 5/9 OCH 10/9


Nu är det dags för de Elevledda utvecklingssamtalen under höstterminen 2018. 
Vi har två gemensamma eftermiddagar / kvällar avsatta för samtalen och det är onsdagen den 5 september och måndagen den  10 september. Det kan finnas ytterligare tider beroende på vad varje lärare kan och har möjlighet till.
Det är härligt att se all kreativitet som är vid förberedelserna inför samtalen. Våra nya elever på skolan, i förskoleklassen och åk 7 blir det ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra bättre, både elever, föräldrar och våra pedagoger. Vi vill ju ALLA att göra det bästa för att det ska bli det bästa för våra elever och era barn att nå målen och de kunskapskrav som finns i skolan. Samarbetet mellan skolan och hemmet är oerhört viktigt!

I Sigtuna kommun har vi beslutat att våra utvecklingssamtal ska vara elevledda. Detta är en utveckling som är mycket positiv och helt i linje med vad forskningen visar på om lärande. Det gör att eleverna...

  • blir mer medvetna och tar ett ökat ansvar över sitt eget lärande.
  • utvecklar förmågan att prata och om sig själva och sitt lärande.
  • lär sig att planera och hålla i ett möte.
  • visar konkret vad de kan och visar med stolthet upp vad de har gjort.
  • utvecklar sin förmåga till reflektion om sitt arbete och vad de behöver utveckla och lära sig.
  • skapar en dialog mellan sig och sina föräldrar om sitt lärande, vilket gör att föräldrarna lättare kan stödja sitt barn i skolarbetet.
Det är så härligt att se och höra hur eleverna förbereder sig inför sin presentation. Att göra sin presentation digitalt är något de flesta nu gör, vilket är naturligt i de lärprocesser vi har. För våra nya elever på skolan, i förskoleklassen och åk 7 blir det ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra bättre -  elever, föräldrar och våra pedagoger. Vi vill ju ALLA göra det bästa för att det ska bli det bästa för våra elever och era barn för att ges möjlighet att nå målen och de kunskapskrav som finns i skolan. Samarbetet mellan skolan och hemmet är oerhört viktigt!
Förbered er genom att läsa i IST skola tillsammans med ditt barn. Det gör du genom att logga in i Skolportalen. Länk finns på bloggarna och/eller på www.sigtuna.se 

Info om tider och mer detaljer får ni från respektive lärare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar