onsdag 26 september 2018

FÖRÄLDRASAMRÅD MORGONMÖTE 26/9 -2018 SAMMANFATTNING

Vi har nu haft läsårets första Föräldrasamråd. Jag och Anna, biträdande rektor och specialpedagog på skolan, mötte engagerade föräldrar som tillsammans vill göra det bästa för skolan och för alla elever på skolan. Under mötet serverades det frukost med gröt, smörgås, juice och kaffe.

Vi diskuterade olika saker som är viktiga för skolan och kom fram till följande:

  • Viktigt att grönsakerna inte blandas när de serveras. Många elever har svårt att äta grönsaker då det är sammanblandat och man inte riktigt vet vad det är eller bara tycker om en sorts grönsak. Carola pratar med Sofi i köket om det. Carola frågar också om man kan märka upp maten vad det är också, kanske med en skylt vid varje skål, maträtt vid matvagnen.
  • Eleverna har föreslagit att vi ska presentera maten i en TALLRIKSMODELL. Viktigt att äta en blandad kost för att man ska få i sig näring av olika slag. Detta för att kroppen ska må bra. Carola pratar med köket och pedagogerna hur vi kan visualisera. Förslag finns om att kunna presentera dagens mat med hjälp av en bild. 
  • Skolan behöver se över så det finns tillräckligt med vuxna vi fotbollsplanen och vid kompisgungan. Det är ett ställe där det lätt uppstår konflikter nu och vi behöver se över så det inte händer något. Carola tar det vidare till verksamhetsledarna och till Fritidsmötet.
  • Vi kommer att försöka anordna en Temakväll för personal och föräldrar tillsammans. Ett ämne som är aktuellt är mobiler, hur vi påverkas av det och också mobbning och kränkningar på nätet. Carola och Anna undersöker föreläsare och datum och återkommer när vi pratat vidare på hela skolan. Föräldrarna arbetar vidare med att få fler föräldrar engagerade och försöka få så många som möjligt till Temakvällarna.
  • Förslag finns också att under vårterminen ha en temakväll tillsammans om droger och hur vi kan förebygga och göra oss medvetna vad som förekommer och finns i Märsta.


Tack ni föräldrar som kom och visat intresse  och engagemang för skolans verksamhet. Nästa gång hoppas jag att ännu fler kommer och engagerar sig för skolan och alla elevers bästa. Detta är ett tillfälle att ha direkt kontakt i samtal med skolledningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar