torsdag 23 augusti 2018

TRAFIKEN OCH PARKERINGSREGLER

Bygg- och trafiknämnden i Sigtuna kommun har fattat beslut som gäller trafiksituationen runt Centralskolan. Målet är att det ska fungera på bästa sätt så trafiksäkerheten kan upprätthållas kring skolan. Information och kontroller har påbörjats så att den skyltning som finns efterföljs. Viktigt att du följer den skyltning som finns, annars riskerar du att få böter. Skolan har inget ansvar gällande felparkeringar. 
Det som beslutats kan sammanfattas så här:

  • Hämtning och lämning med bil sker på Centralgatan. OBSERVERA att du INTE kan gå ur bilen då hämtning och lämning sker där. Klockan 9.00-14.00 är det lastplats för varor som ska till Centralskolan.
  • Hämtning och lämning, då du behöver lämna din bil en stund när du följer med ditt barn in till fritids eller skolan, finns det parkering 30 min på Skolgatan. Se skyltning om var det är tillåtet att parkera. I övrigt, där det inte är tillåtet är det STOPP-förbud.
  • Ska du parkera längre än 30 min hänvisas besökare och föräldrar till parkeringen bortom gatuköket vid Stockholmsvägen. Det är en allmän parkering som är öppen för alla.
  • Parkeringen vid gamla skolan och utanför gula huset är personalparkering och särskilt tillstånd krävs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar