onsdag 2 januari 2019

SKOLVAL TILL FÖRSKOLEKLASS HT 2019

Till dig som har barn som ska börja förskoleklass hösten 2019 på Centralskolan

NÄR? Du som är vårdnadshavare till ett barn som är folkbokfört i Sigtuna kommun, och som ska börja i förskoleklass hösten 2019 ska under perioden 4 februari – 18 februari 2019 göra ett skolval för ditt barn. Förskoleklass är obligatorisk från höstterminen det kalenderår som barnet fyller 6 år. Du kommer att få beslut om skolplacering under mars månad. Beslutet skickas ut per post.

VAR? Skolvalet görs via e-tjänsten på www.sigtuna.se/skolval

HUR? Du loggar in med e-legitimation (BankID, Mobilt BankID, Telia, Nordea). Har du problem med inloggning via e-legitimation vänder du dig till din bank.
Om ditt barn har två vårdnadshavare behöver båda vårdnadshavarna aktivt göra ett skolval i e-tjänsten. Om bara en av vårdnadshavarna gör ett aktivt val räknas det inte, utan ditt barn placeras i den skola vars skolområde hen tillhör.

I valet till förskoleklass är det er folkbokföringsadress som styr erbjuden plats (reserverad plats). Läs mer om detta i Riktlinjer för skolval och bilagan för skolvalsområden på www.sigtuna.se/skolval. Även om elevens erbjudna plats är den ni önskar, så måste ni gå in och göra ett aktivt val.

Fritidshem 
Barn som har en heltidsplacering på förskola tilldelas automatiskt en plats på fritidshemmet på den skola där barnet får skolplacering. Om barnet inte har en plats i förskola, kan vårdnadshavarna ansöka om fritidshemsplats via e-tjänsten: www.sigtuna.se/sokforskolafritids
Om någon av vårdnadshavarna är arbetssökande eller föräldraledig har barnet inte rätt till plats på fritidshemmet.
Om någon av vårdnadshavarna blir arbetssökande, föräldraledig eller får förändrad inkomst är de skyldiga att registrera detta via e-tjänsten: www.sigtuna.se/sokforskolafritids

Hjälp med skolvalet 
Du som inte har tillgång till dator eller du som är osäker på hur man gör ett skolval, är välkommen till kommunhuset och kontaktcenter under skolvalsperioden för att få hjälp med skolvalet.
Kontaktcenter har öppet alla vardagar mellan 08.00-17.00, 15.00 fredagar.
Vid två tillfällen tisdag 5/2 och onsdag 13/2 under skolvalsperioden kommer kontaktcenter att ha längre öppettider från 17.00-19.00.
Glöm inte att ta med dig giltig legitimation. Det finns även möjlighet att låna datorer i kommunhuset och på biblioteken.

Frågor 
Har du frågor eller funderingar? Vänd dig då till skolval@sigtuna.se eller ring Sigtuna kommuns kontaktcenter 08-591 260 00

Nyfiken på Centralskolan? 
Om du är intresserad av en kommunal skola så ta kontakt med skolan och boka en tid för besök. Kontaktuppgifter till skolorna hittar du här, www.sigtuna.se.

Skolskjuts (SL kort, skolbuss, eller beställd trafik) 
Om eleven väljer en annan skola än den erbjudna skolan - har eleven som huvudregel inte rätt till skolskjuts.Vi vill ha in ansökningar för läsåret 2019/2020  senast 15 maj 2019. Det är ett krav för att hinna handlägga, samordna och få ut färdbevisen i tid.

Ansökan, regler och riktlinjer för skolskjuts hittar du på Sigtuna kommuns websida; http://sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Grundskola/Skolskjuts/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar