onsdag 14 november 2018

TACK ALLA FÖR SNABBT AGERANDE...VI VÄNTAR FORTFARANDE PÅ SVAR

TACK ALLA FÖR SNABBT AGERANDE!

Här kommer en kort berättelse och vad som hänt och om händelseutvecklingen.
När personalen i morse kom till skolan vid 6.30 var det mörkt och de kunde inte komma in genom dörrarna. Vaktmästare Thomas kontaktades och var här på 15 min. Felsökning påbörjades och det visade sig att det var strömavbrott. När elen skulle startas uppkom ett större fel i strömförsörjningen, vilket gjorde att det blev en mindre explosion/kortslutning. Ingen blev skadad, men det konstaterades att de insatser som behövdes för att få igång elen var större än väntat och hjälp inkallades av ansvariga i kommunen. 
Tillsammans med Skolchefen och ansvariga på förvaltningen beslutade vi att stänga skolan idag. Anledningen var att varken el, vatten och toaletter fungerade samt att inga måltider kunde serveras.
Klockan var då strax före 8 och elever och personal började komma till skolgården.
Det vi beslutade var att:

  • Alla klasslärare/mentorer kontaktar alla vårdnadshavare i sin klass och meddelar att skolan måste stängs idag.
  • De som inte kan hämtas eller som är i behov av omsorg tar skolan hand om till vårdnadshavarna kommer. 
  • Inga elever får lämna skolan innan vårdnadshavare är kontaktad och gett ett godkännande för att gå hem på egen hand.
  • Information finns på rektors blogg och på hemsidan.

Under tiden som lärarna började ringa var det elever själva som kontaktade sina föräldrar. Några elever gick på eget bevåg hem innan de nått skolan. Lärarna fortsatte kontakta alla vårdnadshavare till vi fått kontakt med alla.
Några få elever som behövde omsorg, och ingen annan lösning fanns, har fått frukost och lunch i gamla skolan i HKK-salen.

Information om morgondagen kommer under dagen. Hittills vet vi inte hur reparationen går, men vi har fått uppgifter om att det troligtvis kommer att kunna åtgärdas under dagen.

Vänliga hälsningar
Carola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar