måndag 26 november 2018

FÖRÄLDRASAMRÅDET 21 NOVEMBER MINNESANTECKNINGAR


Föräldrasamråd minnesanteckningar 21/11 -2018 – Frukostmöte

Vi har nu haft läsårets andra Föräldrasamråd som frukostmöte. Jag och Anna, biträdande rektor och specialpedagog på skolan, mötte 2 föräldrar som tillsammans med oss vill göra det bästa för skolan och för alla elever på skolan. Under mötet serverades det frukost med gröt, smörgås, juice och kaffe.

Vi diskuterade olika saker som är viktiga för skolan och kom fram till följande:
  • Hur processen varit onsdagen den 14 november då vi behövde stänga på grund av att det blev kortslutning i ställverket in till skolan och det varken fanns el eller vatten och därmed inte heller tillgång till toaletter och mat. Det framkom att vi hade agerat snabbt och rationellt och att vi lyckats nå alla föräldrar utom 5 efter 30 minuter. Klockan 10 var alla elever hämtade utom 2 som vi tog hand om under hela skoldagen.Varmt TACK till alla föräldrar för vänliga och uppmuntrande ord och stor förståelse för den situation vi hamnade i. Det positiva I allt det svåra var att vi nu övat hur vi agerar i en situation som denna, utvärderat och också gjort de förbättringar i processen som vi såg i utvärderingen vi gjort på skolan.
  • Matenheten har träffat Ledningsgruppen då vi gett de synpunkter vi har på maten och också skrivit ett särskilt dokument rörande det som eleverna framför från Elevrådet.
  • Den planerade Temakvällen om nätmobbning planeras till vårterminen. Det var för kort varsel för att finna föreläsare som kunde den dag vi kunde under ht18 på skolan. Vi återkommer när vi vet mer och datum är bokat.
  • Vi har träffat Trafikkontoret för att påtala att vi behöver fler övergångsställen vid skolan och att det som finns behöver målas efter att asfalten varit lagad. Tyvärr var det ingen större entusiasm från Trafikkontoret och vi vet inte om det kommer att bli gjort.
  • Datum för vårens Föräldrasamråd bestämdes till 6/2 och 10/4. Det kommer då att ledas av den som då är rektor på Centralskolan.
Tack ni föräldrar som kom och visat intresse  och engagemang för skolans verksamhet. Nästa gång hoppas jag att ännu fler kommer och engagerar sig för skolan och alla elevers bästa. Detta är ett tillfälle att ha direkt kontakt i samtal med skolledningen.

Carola tackar också för ett bra samarbete med föräldrarna under de här 3 åren på Centralskolan och önskar Lycka till framöver.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar