måndag 3 oktober 2016

Föräldrasamrådet 26 september 2016 MInnesanteckningar

Vi välkomnade och presenterade varandra. Alla är välkomna att komma på våra Föräldrasamråd.
·         Syftet med Föräldrasamrådet är att förbättra och utveckla hela vår verksamhet. Viktigt att vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål – En skola där alla ges möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vi vill alla göra det bästa för våra elever/barn. Vi kommer att fortsätta våra diskussioner om vad vi gemensamt kan samarbeta runt och vad vi ska fokusera på.
·         Uppföljning av skolstarten och gemenomgång av nuläget. Sammanfattningsvis har starten varit lugn och bra. Vi har behöriga lärare i alla klasser, vilket alltid är en utmaning med tanke å den lärarbrist som är i Sverige. Vi är i stort sett kvar i samma lokaler som förra läsåret förutom att fritids som har nya lokaler. Det framkom synpunkter om Fritids, bemötande, strukturer och rutiner. Vi fortsätter att utveckla, förbättra och tar till oss det som framförts. Viktigt att vi tillsammans ser vad vi kan och bör göra. Vad skolans pedagoger gör och vad föräldrarna kan göra.
·         Från den 26 september – 21 oktober framåt ber vi er att fylla i den enkät och Skolinspektionen gör. Det är elever i åk 5, pedagogisk personal och alla föräldrar som ska göra enkäten. Det är skolans verksamhet som åsyftas i enkäten.
·         Skolans Likabehandlingsplan för 2017 är under framtagande. Vi har skapat en fokusgrupp med föräldrar som blir en referensgrupp för framtagandet för att vi ska göra ”rätt” saker. Såklart är all personal och våra elever också delaktiga.
·         Vi tittade på modell och skisser på hur nya Centralskolan ska se ut. Berättade lite om hur tänket är för framtiden och det långsiktiga utifrån ett längre perspektiv. De fokusområden för oss för att skapa Framtidens lärande är:
·         Digitalt lärande
·         Språket
·         Trygghet
·         Hälsa och rörelse
Vi arbetar med att utveckla varje område och på olika sätt tydliggöra det i bild och text. Följ gärna utveckling på Rektors blogg. Inflyttning beräknas vara i december 2017
·         Nästa Föräldrasamråd är onsdagen den 23 november kl 18-19.30

·         TACK ni som kom och var delaktiga i vår utveckling.

Närvarande: Patricia Nyholm (2A), Minon Sadeghpour (1A), Della Koshnaw (fskl), Marie Bergkvist Lindergren (1A,3B)
Carola Sjödin, rektor

Anna Jernberg, specialpedagog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar