onsdag 7 december 2016

FÖRÄLDRASAMRÅD 23 NOVEMBER 2016


Minnesanteckningar från Föräldrasamrådet – TEMA Trygghet

Onsdagen den 23 november 2016 kl 18.00-19.30

Vi välkomnade och presenterade varandra. Alla är välkomna att komma på våra Föräldrasamråd.

  • Syftet med dagens Föräldrasamtal är Trygghet och Likabehandlingsplan 2017
    Carola berättade om vårt Trygghetsarbete, med Likabehandlingsplanen 2017 och Trygghetsteamet. Vi arbetar för stor delaktighet med föräldrar och elever. Nuläget på skolan känns väldigt bra. Det sker kränkningar, men inte i den grad som det varit tidigare. Det är lugnt och trivsamt på de flesta ställen och eleverna trivs. All personal gör ett mycket bra arbete och är engagerade i att det ska vara en trygg och bra skola.
    Likabehandlingsplanen. Carola berättade om processen fram till dagens arbetsmaterial. Det som återstår är fokusgrupper med elever, återkoppling från deltagande föräldrar, enkät om trygghet och trivsel som kommer nästa vecka, kartläggning av otrygga områden på skolgården, värdegrundstrappan och åtgärdstrappan. Återkoppling från föräldrar sker senast 3 december, så bearbetning av åsikter kan ske. Om fler vill läsa och kommentera kontaktar ni Carola. Likabehandlingsplanen 2017 kommer att publiceras 9 januari. Vi arbetar med att göra ständiga förbättringar om vi ser att det är behövligt.
    Processen ”Från att en kränkning sker tills den är utredd och avslutad” finns framtagen för synpunkter och tankar. Några tankar om förbättrande delar tillkom och kommer att skrivas med i processen. När den är klar för att fastställas kommer den att finnas i alla klassrum.
    Värdegrundstrapporna kommer att vara en genomgående del i att se progressionen som en del i vårt trygghetsarbete. Just nu arbetar vi med R=respekt i KRUT. Läs mer på bloggarna. Nu fokuserar vi på arbetsro, som en del i Respekt.
  • Slitna duschar. Flera elever upplever att det är slitet i duscharna och att det luktar illa där. Carola har felanmält det till Komfast (Kommunens fastighetsansvariga).
  • Nya Centralskolan växer fram. Berättade lite om hur tänket är för framtiden och det långsiktiga utifrån ett längre perspektiv. Nu fokuserar vi på hur vi ska utarbeta den fysiska, digitala och psyko/sociala lärmiljöerna. Detta blir fokusområde på nästa Föräldrasamråd.
  • Nästa Föräldrasamråd är onsdagen den 15 februari 2017 kl 18-19.30

  • TACK ni som kom och var delaktiga i vår utveckling.
    Närvarande: Patricia Nyholm (2A), Marie Bergkvist Lindergren (1A,3B)
    Carola Sjödin, rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar